fbpx

Jeg har fået en ny ”bedste veninde”.
Hun ved det godt nok ikke selv, men for mig er hun i hvert fald blevet min nye bedste veninde.

Faktisk lidt min passion tænker jeg, eller måske er hun i virkeligheden mere blevet min gode (og bestemt også dårlige) samvittighed.

Hun har i hvert fald fået et meget godt tag i mig, og jeg lytter glædeligt til hende samtidig med, jeg bander over hende.

Hun har en irriterende stemme.
Engang imellem også virker hun ligeglad og skrap.

Til trods føler jeg, at hun har ret til at være sådan – hun er sej og hun er hård.
Jeg tror, jeg er blevet lidt vild med hende, måske elsker jeg at hade hende lidt, men jeg kan ikke helt lade være med at se på hende og lytte til hende..
– og så lader jeg hende dirigere rundt med mig og erkender at nyde det – i hvert fald bag efter.

Min nye “venindes” navn er Jullian Michaels.
Hun er fitness-træner og har et hav af videoer på Youtube og ja, jeg kan lige så godt indrømme det – Jeg er fan!
Hun laver nogle fantastiske sessions, som jeg elsker at være med på og nemt kan lave hjemme på mit stuegulv – og deltager med glæde nogle gange i ugen.

Hun er leverandør af videoer, der er ren core-træning på 34 minutter og til videoer der gennemarbejder hele kroppen på 55 minutter.
Det er hårdt. Det er effektivt og så passer det mig super godt, at kunne lave min workout, når det passer ind i min kalender.
Det føles lidt som at være på et hold uden at være det.

Jeg tager troligt min måtte og små håndvægte (hvis jeg engang imellem vil bruge dem) frem hjemme i min stue, tænder for min nye veninde og lader hende tæske mig igennem hendes programmer.

Jeg vil gerne understrege, at det er hårdt – især i starten. Jeg er både svedig og smadret bag efter.. – og de næste 2 dage med, men jeg kan varmt anbefale at undersøge den form for workout, hvis du har svært ved at komme ud af døren.

Der er super mange udbydere og mange forskellige niveauer.
Måske bruger du allerede videoer, måske har du gjort og har glemt det.
Jeg kan anbefale at tjekke det ud – igen.

Alle kan være med, for du kan bare begynde på dit eget niveau.
Det er det, der er så super fedt.
Jeg har gjort det nogle gange nu og kan mærke forbedringer fra de første gange, da jeg knap kunne bevæge mig bagefter. Jeg har ikke en stopklods indbygget, når jeg først er kommet i gang, så en totalt øm krop behøver bestemt ikke være din virkelighed.

Du kan tage det i dit tempo. For mig viser det – da jeg egentlig ser mig selv som værende i relativt god form – at man nemt kan falde ind i monoton træning med alt for mange af de samme øvelser uden rigtig at få en masse ud af sin træning. Når nye programmer og øvelser så kommer ind over, sker der en masse godt igen.

Det gode ved hendes videoer og det store hav af andre videoer i samme kategori, der ligger på Youtube er, at man til enhver tid kan lytte og træne til dem hjemme på gulvet og ikke behøver nogen hjælpemidler.

De fleste undervisere bruger egen kropsvægt i programmerne, hvilket jeg synes er fantastisk. For mig efterlader det mig uden undskyldninger for at komme i gang og lige lave noget styrketræning, om jeg er hjemme, på hotel eller hos min familie og venner i Danmark.

Er der en internet forbindelse, er der mulighed for styrketræning.
Jeg kan jo bare vælge den længde video, jeg har tid og lyst til.

Jeg ved godt, at disse videoer har været at finde i mange mange år.
Jeg har bare personligt aldrig rigtig gjort noget for at undersøge dem nærmere.

En verden der før ikke rigtig fangede mig, men nu nærmest er en del af mig. I hvert fald hvad træning angår – jeg er ikke den store youtube-bruger.

Jeg er helt med på, at jeg bare kan gå i fitnesscenteret og at det for mange vil være meget bedre, at være fysisk til stede i en fitness sal fyldt med andre mennesker og en træner, der ”pisker” øvelserne igennem og holder øje med dig. Du skal naturligvis afgøre, hvad der er godt for dig.

Jeg undlader ikke Fitnesscenteret efter fundet af disse videoer, men jer er ikke til holdtræning og har aldrig rigtig været det – måske lidt Reformer træning når jeg kan komme til det.

Jeg kan godt lide min cardio-træning i et center, hvis jeg ikke lige løber en tur i stedet. I Italien er det om sommeren godt med et center, da en løbetur i løbet af dagen i bagende sol er udelukket – i hvert fald for mit lidt koldblodet nordiske væsens vedkommende.

Jeg synes, at videoerne er et godt supplement til min øvrige træning. Jeg bestemmer selv tid, sted og tempo, så det er ikke andre der fastlægger, hvornår jeg har energi til træning. Jeg sætter dagsordenen og netop dette, gør at disse videoer på Youtube, er et hit. Mine ”gamle” øvelser, vil stadig være en del af mig, men tror på min nye træningsform vinder indpas.

Napper lige en trænings-session med min nye bedste veninde nu – bare 30 minutter, da den står på løbetur senere.

Kom i gang – ingen brugbare undskyldninger for du kan tage det, du kan holde til.

God fornøjelse med din træning hjemme i stuen!

Med ønsket om optimal sundhed for dig.

Smil, Tina